Χορτοφαγικός Τρόπος Ζωής

Όντας χορτοφάγος είναι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα στον κόσμο. Από καλή υγεία σε επαρκή ενέργεια στην καθημερινή σας ζωή. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διασφαλιστεί ότι τόσο η διάθεσή σας όσο και η σωματική σας ευεξία παραμένουν στην θετική τους ματιά.

Αναβαθμίστε τη διάθεσή σας

Εάν έχετε μια επίθεση από στρες, δοκιμάστε να πιείτε τσάι από καρύδι. Τα καρύδια είναι άφθονα με τη χημική σεροτονίνη που ενισχύει τη διάθεση. Βράζετε αυτό το υπέροχο μικρό φαγητό σε ζεστό νερό (ευκολότερο για το σώμα να αποκτήσει τη σεροτονίνη) και πίνετε πολλά από τα μπλουζ σας. Η συνταγή είναι απλή, χρησιμοποιήστε μισό κέλυφος καρύδι για κάθε φλιτζάνι ζεστό νερό και απότομη για 3 λεπτά και πίνετε 4 με 6 φλιτζάνια την ημέρα.

Εκτός από την άνοδο της διάθεσής σας, τα καρύδια προστατεύουν επίσης την καρδιά σας από στεφανιαία νόσο, μειώνουν τη χοληστερόλη, ενισχύουν τη μνήμη σας, καταπολεμούν τον καρκίνο, ενισχύουν τη ροή του αίματος και βεβαίως ανυψώνουν τη διάθεσή σας.

σαλάτα με ντομάτα και μαρούλιΚαλύτερη η λιπαρή σαλάτα

Οι ερευνητές συστήνουν τη χρήση σαλάτας με πλήρη λίπη. Έτσι θα αποκομίσουν τα πλήρη οφέλη των καροτενοειδών. Η έρευνά τους έδειξε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν λιπαρό επίδεσμο, απορρόφησαν πολύ λίγα από τα carontenoids, ανθρώπους που δεν έτρωγαν λιπαρό επίδεσμο, απορροφούσαν σχεδόν το μηδέν των θρεπτικών ουσιών, αλλά αυτοί που έτρωγαν το πλήρες λίπος, απορρόφησαν τα περισσότερα από αυτά τα μικρά θαύματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση τυριού, ξηρών καρπών και αβοκάντο σας επιτρέπει να απορροφάτε όσο το δυνατόν περισσότερα καρροντενοειδή σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οφέλη από το πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι γνωστό από καιρό για τα πολλά οφέλη που προσφέρει. Ως χορτοφάγος, είναι σημαντικό να μην παραβλέψετε αυτό το τσάι ως μέρος της καθημερινής ή τακτικής σας δίαιτας. Το τσάι βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, των λοιμώξεων και της διαταραχής της ανοσολογικής λειτουργίας.

Αλλά τι γίνεται με την αρνητική επίδραση της αϋπνίας, καθώς περιέχει καφεΐνη; Τι συμβαίνει αυτό, το γεγονός ότι σας κάνει λίγο πιο νυσταλέα μακριά βαρύνει τα οφέλη. Επίσης, η καφεΐνη περιέχει 30 έως 60 χιλιοστόγραμμα ανά 8 ουγκιά τσαγιού. Συγκρίνετε αυτό σε πάνω από 100 χιλιοστόγραμμα σε 8 κιλά καφέ.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας πείσει να κάνετε πράσινο τσάι μέρος της διατροφής σας, μπορείτε να δείτε την ιαπωνική μελέτη των πλεονεκτημάτων του πράσινου τσαγιού έναντι της διοξίνης. Η διοξίνη είναι υποπροϊόν της παραγωγής χαρτιού και πλαστικών. Απελευθερώνεται στον αέρα και εγκαθίσταται στο έδαφος που τελικά μπαίνει στο φαγητό σας.

Η διοξίνη προκαλεί γενετικές ανωμαλίες, αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και καταστέλλει την ανοσία σας. Οι Ιάπωνες ερευνητές λένε ότι αρκετές αντιοξειδωτικές ενώσεις στο πράσινο τσάι αποτρέπουν την καταστροφή του DNA και των κυττάρων από τη διοξίνη. Η γαλλική επιγαλλοκατεχίνη είναι ένα από τα αντιοξειδωτικά που κάνει μια υπέροχη δουλειά στην πρόληψη των επιπτώσεων της διοξίνης. Η επιγαλλοκατεχίνη γαλλική παράγει επίσης το ένα τρίτο των αντιοξειδωτικών ενώσεων του πράσινου τσαγιού.

Μέχρι τώρα θα πρέπει να είστε πεπεισμένοι ότι όλα τα θετικά αποτελέσματα του πράσινου τσαγιού είναι βασικά στη χορτοφαγική διατροφή σας.

Αφήστε μια απάντηση