Τι Είναι Το Απαραίτητο Βασικό Λίπος;

λιπαρά ωξέαΜπορεί να έχετε ακούσει ότι τα απαραίτητα λίπη είναι μια σημαντική πτυχή για τη διατήρηση της υγείας του σώματός σας.

Αλλά τι ακριβώς είναι;

Βασικά, υπάρχουν δύο πραγματικά απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα λινολεϊκά και τα λινολενικά. Μπορεί να έχετε ακούσει αυτά που αναφέρονται ως ωμέγα-6 και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Λοιπόν, γιατί ονομάζονται απαραίτητα;

Ο όρος ουσιαστικός στις βιοεπιστήμες αναφέρεται στο γεγονός ότι μια θρεπτική ουσία δεν μπορεί να συντεθεί από το σώμα. Έτσι, θα πρέπει να έχετε μια διαιτητική ή συμπληρωματική πηγή για να τροφοδοτήσετε την ανάγκη σας για αυτά τα οξέα.

Μάλλον έχετε ακούσει για τα 8 απαραίτητα αμινοξέα.

Είναι η ίδια ιδέα εδώ, αλλά σε αυτή την περίπτωση αναφέρουμε λιπαρά οξέα παρά αμινοξύ. Αυτά τα λιπαρά οξέα υπάρχουν και χρησιμοποιούνται σε κάθε κύτταρο του σώματός σας. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία ενός κυττάρου και επομένως για την υγεία μας ως ανθρώπους. Τα καλά νέα είναι ότι στη Βόρεια Αμερική έχετε γενικά αρκετά Ωμέγα -6 στη διατροφή σας. Το Ωμέγα-3 παρουσίασε ερωτηματικό στους ερευνητές. Παίρνουμε αρκετό ή όχι;

Τροφές με λιπαρά ωξέαΕυτυχώς, μπορείτε να πάρετε το Ωμέγα-3 από ψάρια και ορισμένα λάδια από καρύδια. Εάν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, μπορείτε να πάρετε το Ωμέγα τρία από λιναρόσπορο, το οποίο είναι σε άφθονη προσφορά στο τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής σας.

Μην αφήσετε τη φράση ουσιαστικό λίπος ή απαραίτητο λιπαρό οξύ να σας ξεγελάσει. Αυτά δεν πρόκειται να σας κάνουν να κερδίσετε ανεπιθύμητο βάρος.

Δεδομένου ότι όσοι από εμάς καταλαβαίνουν αληθινά την απώλεια βάρους και κέρδος μπορούν να σας πουν, το κλειδί για να χάσετε ή να κερδίσετε λίπος αποθήκευσης από τα κέντρα του σώματός σας γύρω από τα σώματα βραχυπρόθεσμης αποθήκευσης ενέργειας.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν προορίζεται για τη διάγνωση, τη θεραπεία ή την πρόληψη οποιασδήποτε ασθένειας ή κατάστασης. Συμβουλευτείτε τον αρχικό παροχέα υγειονομικής περίθαλψης εάν έχετε ή υποψιάζεστε ότι έχετε οποιεσδήποτε φυσικές ασθένειες.

Αφήστε μια απάντηση