Ασφαλής Μετάβαση Από Αντικαταστάσεις Σε Κανονικά Γεύματα

Οι αντικαταστάσεις γευμάτων αποτελούν μέρος του τοπίου διατροφής εδώ και δεκαετίες. Έχουν βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να χάσουν βάρος, και το σημαντικότερο, έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους να μάθουν τη διαφορά μεταξύ υγιεινών και ανθυγιεινών επιλογών διατροφής. Τόσο η ποσότητα όσο και η βελτίωση της ποιότητας ζωής μπορούν να πιστωθούν στην έννοια των λύσεων αντικατάστασης γεύματος.

Εκείνοι που βασίστηκαν επιτυχώς σε ένα σχέδιο αντικατάστασης γεύματος μπορούν να αντικατοπτρίζουν προσεκτικά το πώς το σχέδιο βοήθησε να αντιμετωπίσει ένα βασικό εμπόδιο διατροφής: επιλέγοντας τι να φάει.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας dieter – αν όχι το μέγιστο – είναι να ανακαλύψει τι να φάει και τι να αποφύγει. Η απάντηση στο τελευταίο είναι συνήθως ευκολότερη, αφού οι πιο έμπειροι διαιτολόγοι γνωρίζουν καλά τι δεν πρέπει να τρώνε. Ωστόσο, συχνά αναρωτιούνται: τι πρέπει να φάω; Οι διαιτολόγοι που είναι αρκετά τυχεροί για να μπορέσουν να απαντήσουν σε αυτό με ένα απλό: Θα τρώω τα τρόφιμα αντικατάστασης γεύματος βλέπω συχνά ότι οι δίαιτες τους επιτυγχάνουν πέρα ​​από την ευάλωτη υγεία και το αδυνάτισμα στα νηπιαγωγεία και τα παιδιά μας.

Οι δίαιτες που βασίζονται μόνο στη θέληση της βούλησης ή ακολουθούν μια κακώς σχεδιασμένη δίαιτα “μανίας”, συχνά δεν χάνουν βάρος. Οι περισσότεροι που αυτοί οι διαιτολόγοι συνήθως βιώνουν είναι η διατήρηση του τρέχοντος βάρους, ή ίσως μερικών κιλών που χάνονται, πιθανώς λόγω απώλειας νερού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ✨Organic 🌱 Healthy 🌱 Living✨ (@martian.ideology) στις

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες λύσεις απώλειας βάρους, υπάρχουν μερικές πιθανές παγίδες που μπορούν να υπονομεύσουν τη δίαιτα. Και ίσως η πιο ειρωνική από αυτές τις παγίδες υπάρχει για εκείνους τους διαιτολόγους που έχουν επιλέξει μια διαδρομή αντικατάστασης γεύματος για την επίτευξη των στόχων απώλειας βάρους τους. Αυτή η δυσκολία εξηγείται και λύνεται παρακάτω.

Οι δίαιτες που υποστηρίζονται από τα σχέδια αντικατάστασης γεύματος (όπως και στην περίπτωση του Forskolin Active) είναι συχνά επιτυχείς. και εδώ υπάρχει το πιθανό πρόβλημα. Μόλις ο dieter χάσει το επιθυμητό βάρος του, υπάρχει μια μεταβατική περίοδος από το γεύμα αντικατάστασης γεύματος σε “κανονική” τροφή. Χωρίς τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής για να διασφαλιστεί ότι αυτή η μετάβαση είναι ομαλή και μακροπρόθεσμα, ένας μεγάλος αριθμός dieters επιστρέφει πίσω στις διατροφικές τους συνήθειες πριν από τη διατροφή τους. Το αποτέλεσμα, δυστυχώς, είναι η επαναφορά του βάρους και για πολλούς dieters, μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια να ρίξει κιλά και ίντσες.

Ο πρώτος στόχος για αυτήν την άστοχη ευθύνη είναι το ίδιο το σχέδιο αντικατάστασης γεύματος, το οποίο υποσχέθηκε μακροχρόνια απώλεια βάρους, αλλά προφανώς απέτυχε να παραδώσει. Η δεύτερη εσφαλμένη ευθύνη, και αυτή που μπορεί να προκαλέσει τη μεγαλύτερη ζημιά, κατευθύνεται προς τον εαυτό του. Είναι απλά μια “άλλη αποτυχία” και ένα συντριπτικό πλήγμα στην αυτοεκτίμηση.

Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, αυτή η ευθύνη είναι εσφαλμένη.

Η αιτία του προβλήματος δεν είναι ούτε το σχέδιο αντικατάστασης γεύματος, ούτε η έλλειψη βούλησης του dieter. Ο ένοχος εδώ ήταν ότι μόλις το σχέδιο αντικατάστασης γεύματος είχε κάνει τη δουλειά του, δεν υπήρχε στρατηγική για να διατηρηθεί αυτό το επίτευγμα μακροπρόθεσμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένα πολύ καλά σχεδιασμένα συμπληρώματα διατροφής και σχέδια που υποστηρίζουν αυτή τη στρατηγική μετάβασης. Αυτά τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι καραμέλες που παρουσιάζουν ως “ενεργειακές ράβδους”, ή πρωτεΐνες σκόνες φορτωμένες με θερμίδες και λίπη γραμμάρια.

Αυτά τα αυθεντικά διατροφικά συμπληρώματα είναι επιστημονικά σχεδιασμένα, με χαμηλές θερμίδες, ολοκληρωμένες διατροφικές λύσεις. Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να συμπληρώσουν ένα γεύμα που δεν εμπλουτίζεται με βιταμίνες ή πλήρεις πρωτεΐνες, ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν – χωρίς κίνδυνο για την υγεία – για να αντικαταστήσουν ένα γεύμα όταν δεν υπάρχουν επιλογές υγιεινής διατροφής.

Οι αντικαταστάσεις γευμάτων έχουν αποδείξει την αξία τους στη “μάχη της διόγκωσης” ειδικά επειδή παρέχουν δίαιτες με μια εύκολη απάντηση στο ερώτημα: τι τρώω σήμερα; Ωστόσο, είναι εξίσου σαφές ότι η περίοδος αμέσως μετά την απώλεια βάρους, όταν παύει το πρόγραμμα αντικατάστασης γεύματος, είναι κρίσιμη.

Πολλοί πάσχοντες από δίαιτα αφήνονται χωρίς μεταβατικό σχέδιο που τους επιτρέπει να επιστρέψουν με ασφάλεια σε μια δίαιτα αντικειμένων που δεν αντικαθιστούν το γεύμα. Ευτυχώς για αυτά τα άτομα, καθώς και για μελλοντικούς διαιτολόγους, υπάρχουν αυθεντικές και ιατρικά σχεδιασμένες λύσεις συμπληρώματος διατροφής οι οποίες γεφυρώνουν αυτό το κενό και βοηθούν να διασφαλιστεί ότι μια σκληρά κερδοφόρα μάχη με απώλεια βάρους είναι μια μακροπρόθεσμη νίκη.

Αφήστε μια απάντηση