Ο Ρόλος Των Θρεπτικών Συστατικών

Τα τρόφιμα όπως ο καφές, οι πατάτες, τα τσιπς καλαμποκιού, η σόδα, τα σάντουιτς, τα κουλουράκια, το λευκό ψωμί, τα ντόνατς, το γάλα και πολλά άλλα είδη διατροφής έχουν ελάχιστη ή καμία διατροφική αξία σε αυτά. Με την κατανάλωση αυτών των τροφίμων, ζωτικά θρεπτικά συστατικά θα ληφθούν από τον οργανισμό για να τα επεξεργαστούν αναλόγως.

Δεν υποστηρίζω την αποφυγή αυτών των τροφών για πάντα. Απλώς δηλώνω ότι οι άνθρωποι τρώνε πάρα πολλές από αυτές τις χαμηλές θρεπτικές τροφές στη διατροφή τους. Θα συνιστούσα την προσθήκη πολλών ωμών λαχανικών όταν τρώτε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά για να αντισταθμίζω την έλλειψη διατροφής σε αυτά τα τρόφιμα.

κοτόπουλο, σολωμός, ντομάτες, μαρούλιΓια παράδειγμα, ας πάρουμε ένα μέσο μέρος του στήθους κοτόπουλου. Αν φάγατε απλά αυτό το μέρος του κρέατος, θα απαιτούσε ένζυμα, βιταμίνες, μέταλλα και άλλα βιονιτρικά συστατικά για το σώμα να το επεξεργαστεί αναλόγως. Στην ουσία, όπως και στην περίπτωση αυτή, ο οργανισμός θα έχει χάσει ζωτικά θρεπτικά συστατικά στη διαδικασία της πέψης αυτού του κρέατος. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα το έβλεπαν τρώγοντας ένα κομμάτι κρέατος που θα χρησίμευε ως διατροφή για το σώμα.

Στην πραγματικότητα, το κρέας αυτό δεν προσέφερε θρεπτικά συστατικά για να παρέχει στο σώμα τις ανάγκες του και συνέβαλε πραγματικά μόνο με πρωτεΐνες.

Ναι, η πρωτεΐνη είναι σημαντική για να λαμβάνετε στη διατροφή σας και το κοτόπουλο είναι μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν τρώνε αρκετά φρούτα και ωμά λαχανικά για να αντισταθμίσουν την έλλειψη διατροφής στη διατροφή τους.

Ένα τυπικό δείπνο κοτόπουλου, ψημένης πατάτας και μια μικρή σερβίρισμα αρακά δεν έχει ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό θρεπτικών ουσιών. Πως? Μια ψημένη πατάτα πραγματικά δεν περιέχει πάρα πολύ όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά. Ναι, έχει υδατάνθρακες, αλλά δεν έχει πραγματικές επαρκείς θρεπτικές ουσίες όπως σε βιταμίνες και μέταλλα. Τα μπιζέλια, αν αγοράσουν κατεψυγμένα και θερμαινόμενα, θα έχουν χάσει σχεδόν όλες τις βιταμίνες και θα συμβάλλουν μόνο σε μερικά μέταλλα, μερικές ίνες και μερικές πρωτεΐνες.

Αυτό το γεύμα απλά δεν περιέχει αρκετά ακατέργαστα ένζυμα, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, προκειμένου να θρέψει επαρκώς τα κύτταρα σας, για να μην επεξεργαστεί το ίδιο το φαγητό. Έτσι, αν και μπορεί να έχετε φάει ένα μεγάλο γεύμα όπως στην περίπτωση αυτή, δεν έχετε ακόμα συμβάλει πολλά θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας για να επιτρέψετε φυσιολογική φυσιολογική λειτουργία.

Πιάτο με κοτόπουλο και αβοκάντοΌταν το σώμα δεν παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά με κάθε γεύμα, θα αντλήσει αυτές τις ζωτικές ενώσεις από το απόθεμα.

Το σώμα συνήθως χρησιμοποιεί αποθέματα βιταμινών και ορυκτών σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, όπως όταν ένα άτομο έχει κρυολόγημα, γρίπη ή κάποια άλλη ασθένεια. Σκεφτείτε τα αποθεματικά σαν λογαριασμός ταμιευτηρίου στον οποίο χρησιμοποιείτε μόνο για περιόδους πραγματικής ανάγκης ή επείγουσες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Θέλετε μόνο αυτά τα αποθέματα να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις περιόδους πραγματικής ανάγκης.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε τα αποθέματά σας σε τακτική βάση μόνο για να βοηθήσετε στην επεξεργασία των τροφίμων που τρώτε. Εάν τα αποθέματά σας εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται σε μη καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως συμβαίνει όταν κάποιος τρώει μια χαμηλή θρεπτική διατροφή, τότε τελικά γίνονται εξαντλημένο.

Μόλις συμβεί κάτι τέτοιο, ο ίδιος ο ίδιος θέτει τον εαυτό του για να καταστεί ελλιπής σε πολλά θρεπτικά συστατικά, να γίνει επιρρεπής σε χαμηλή ανοσία και να αντιμετωπίσει την κακή φυσιολογική λειτουργία των κύριων συστημάτων οργάνων. Στο σημείο που τα αποθέματα εξαντληθούν, το σώμα τελικά θα αρχίσει να παίρνει οποιαδήποτε θρεπτική ουσία χρειάζεται από άλλες πηγές. Για παράδειγμα, εάν το άτομο έχει χάσει εκτεταμένα αποθέματα ασβεστίου, τότε το σώμα θα το πάρει από τα οστά και τα δόντια.

Αφήστε μια απάντηση