Σχετικά Με Εμάς

Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων με πάθος για την σωστή διατροφή και ιδιαίτερη ανησυχία για την παχυσαρκία που έχει γίνει μάστιγα κυρίως στις μικρές ηλικίες. Δεν είμαστε ειδικοί της διατροφής, ούτε έχουμε κάποια εξειδίκευση. Οδηγός μας είναι οι καλές προθέσεις μας και οι ατέλειωτες ώρες μελέτης και αναζήτησης.

Σχετικά Με Εμάς

Για τα παιδιά στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, η μεσογειακή διατροφή είναι νεκρή, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά στη Σουηδία είναι πιο πιθανό να καταναλώνουν ψάρια, ελαιόλαδο και ντομάτες από ό, τι στη Νότια Ευρώπη.

Στην Κύπρο, ένα εκπληκτικό 43% των αγοριών και των κοριτσιών ηλικίας 9 ετών είναι είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι. Η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία έχουν επίσης ποσοστά άνω του 40%. Οι χώρες της Μεσογείου που έδωσαν το όνομά τους στη διάσημη διατροφή που υποτίθεται ότι είναι η πιο υγιεινή στον κόσμο έχουν παιδιά με το μεγαλύτερο πρόβλημα βάρους στην Ευρώπη.

Τα γλυκά, τα πρόχειρα φαγητά και τα ζαχαρούχα ποτά έχουν μετατοπίσει την παραδοσιακή διατροφή με βάση τα φρούτα και τα λαχανικά, τα ψάρια και το ελαιόλαδο.